facebook

Global tour trans

Остров Бали

bali-17_1050x399_crop_478b24840a

 

 

 

Остров Бали

 10 дни / 9 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

Цена от: 2 330  €

 

 

 

 

 • Програма
 •  

   

  ДЕН 1: София - Бали
  Среща на летище София и полет за Бали.

  ДЕН 2: Бали
  Пристигане на летището в Бали. На летището ще бъдете посрещнати от българските ни водачи, живеещи на острова. Трансфер и настаняване в хотел в Убуд.
  Нощувка.

  ДЕН 3: Опознаване на културната столица на Бали - Убуд
  Закуска. Днес ни предстои целодневна туристическа обиколка /вкл. в пакетната цена/ и опознаване на културата на Бали - Убуд. Ще посетим и гората на маймуните. Това е парк, намиращ се извън центъра на Убуд. Там балийски макаци живеят свободни в природата.


  Продължаваме към Тегалаланг - живописните оризови тераси на Бали. Те са едни от любимите пейзажи на Убуд. Любими на пътешествениците и предлагащи страхотни възможности за снимки, оризовите насаждения са интересни и заради "субак" - традиционна балинезийска напоителна система, която според историята е предадена за поколенията от почитания свещеник на име Rsi Markandeya през далечния осми век.


  В оризищата на Тегалаланг ще посетим едно от най-атрактивните места за снимки - Люлките на Бали.


  След люлките ще направим късен сплотяващ обяд със спираща дъха гледка към джунглата.

  Ще завършим този вълнуващ ден с посещение на традиционен балийски кечак танц - Ритуално представление описващо история от Махабрата. /вкл. в пакетната цена/.


  Нощувка в Убуд.

  ДЕН 4:
  Закуска. Ще започнем деня с посещение на двореца и езерото с лотосите в центъра на Убуд.


  След това се отправяме към водопада Гоа Ранг Ренг - уникалния стъпаловиден водопад образува натурални басейни, в които ще се разхладим в бистрите планински води сред зелената балийска джунгла.


  Следва посещение на храма Гоа Гаджа - пещерата на слона, където след разкопки е открита статуя на Ганеша, за която се смята, че случва чудеса и сбъдва молитви. Под храмовия комплекс се събират реките Панкунг и Петану, което според балийските вярвания прави мястото магично. Поверията гласят, че водата извираща от шестте статуи подмладява.


  Нощувка в Убуд.

  ДЕН 5:
  Закуска. Отправяме се към храма Гунунг Кауи, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и представлява редица издълбани в скалите 7-метрови статуи, за които се вярва, че са гробниците на крал Анак Уунгсу от династията Удаяна и неговите съпруги. Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан.


  Следващата ни спирка е храма Търта Емпул - храмът на свещената вода. Търта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. - или близо 11 века, балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Изворът е отворен и достъпен за всички желаещи и ще се потопим в балийския ритуал преминавайки през всичките 15 чучура.


  Нощувка в Убуд.

  ДЕН 6:
  Закуска. Потегляме към езерата Буян и Тамблинган, където ще се насладим на уникална гледка. Историите гласят, че двете езера са преродени мъж и жена и в определени периоди от годината се сливат и образуват гейзери.
  Продължаваме към магичната джунгла на Мундук, където ни очаква 3-4 часов преход. Там ще имаме възможност да видим и да усетим силата на водната стихия. Водопадите са едни от най-красивите в Бали и същевременно са сред най-малко посещаваните места, далеч от цивилизацията.


  Следва посещение на главния шиваитски воден храм в Бали - Улун Дану Бератан. Храмовият комплекс се намира на брега на езерото Бератан в планината. Построен е през 1663 г. и е посветен на богинята на реките и езерата Деуи Дану. Езерото Бератан е известно като езерото на свещената планина, заради плодовитостта на тази област. Намира се на 1200 м. над морското равнище и има студен тропически климат.


  Нощувка в Убуд.

  ДЕН 7:
  Закуска. Днешната целодневна екскурзия /вкл. в пакетната цена/ ще започне с пътуване до курорта Амед - най-доброто място за шнорхелинг в Бали. Там ще се потопим в кристалните води на Балийско море и с помощта на шнорхели и маски ще изследваме пъстрите рибки и корали.

  След това идва ред на кралските водни градини Търта Ганга, построени в чест на богинята на водите Ганга.


  Време е за плаж!
  Ще отидем на Virgin Beach - отдалечен от тълпите, истински девствен плаж с бели пясъци и кристална вода.


  Нощувка в Убуд.

  ДЕН 8:
  Закуска и свободно време до 12:00ч - удобен момент за закупуване на сувенири.
  Следва трансфер и настаняване в град Семиняк.
  Свободно време за плаж и разходка или по желание курс по сърф /срещу допълнително заплащане/. Посрещане на залеза на плажа.
  Нощувка в Семиняк.

  ДЕН 9:
  Закуска. Днес ще посетим плажа Melasti - в най-южната точка на Бали, скрит от 80 метрови скали се простира няколко километров плаж с кристална вода.


  След това ще посетим един от най-приказните храмове в Бали - Улууату /вкл. в пакетната цена/. Храмът е разположен на около 80 метра над морското равнище в южната част на Бали. Духовното светилище е на ръба на стръмни скали в село Пекату. Това е индуистки храм, един от деветте важни в Бали, които са предназначени да предпазват острова от зли духове. Освен това Улууату е част от Sad Kahyangan Temple – шестте най-свети места за поклонение на Бали. Според местните вярвания те са ключови и осигуряват духовен баланс на Бали.


  Нощувка в Семиняк.

  ДЕН 10: Бали - София
  Закуска. Свободен ден - възможност за пазаруване, плажуване, сърфиране и почивка преди полета.
  Трансфер до летището и полет за София.
  Пристигане на летище София.

   

   

 • Допълнителна информация
 • В цената са включени:

   

  • Самолетен билет София - Бали - София
  • Летищни такси
  • 30 кг чекиран багаж
  • Ръчен багаж
  • 6 нощувки със закуска в Убуд
  • 2 нощувки със закуска в Семиняк
  • Трансфери летище - хотел - летище
  • Транспорт по програмата
  • Сим карта с интернет за лесна комуникация и бързо качване на снимки във Фейсбук :)
  • Екскурзии и входни такси до всички забележителности упоменати в програмата
  • Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
   

   

  В цената не са включени:

   

  • Разходи от личен характер
  • Специално упоменатите с доплащане екскурзии и услуги
  • Бакшиши
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"