facebook

Global tour trans

Мексико и Куба

17-1_1050x399_crop_478b24840a

 

 

 

     Екзотиката на Латинска Америка – Мексико и Куба     

                         Оферта №015

 

 

16 дни / 14 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

Цена от: 6998.00 лв

 

Маршрут: София–Париж–Мексико Сити–Шочимилко–Теотихуакан–Тепоцотлат–Гуернавака–Шочикалко–

Таско–Мексико Сити–Канкун–Чичен Ица–Хавана–Варадеро 3н–Хавана–Париж–София.

 

 

 • Програма
 •  

  1 ден София - Париж

  В 07:10 ч. полет AF 5031 от София. Кацане в Париж в 09:20 ч. Нощувка в района на летището.

  2 ден Париж - Мексико Сити

  В 11:00 ч. полет AF 178 от Париж. Кацане в Мексико Сити в 16:15 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

  3 ден Мексико Сити, Шочимилко

  Закуска. Панорамна обиколка на Мексико Сити: разглеждане на историческия център ‒ площад „Сокало” (ЮНЕСКО), в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките, и където се е издигала пирамидата „Темпло Майор“; главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера, булевард „Реформа”, парка „Чапултепек” и най-луксозната зона на града „Зона Роса” (розовата зона). Посещение на Националния антропологи-чески музей, представящ културите на Мексико: гигантските глави на олмеките; съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал; внушителните Атланти на толтеките от Тула; мономентални скулптури от Теотихуакан, посветени на бога на водата и др. Продължаваме към модерната част на града: Световния търговски център с най-големия стенопис в света, наречен „Маршът на човечеството”, Олимпийския стадион, университетското градче и урбанистичния район с лавовите градини. В края на деня ‒ разходка с лодка по каналите на квартал Шочимилко (ЮНЕСКО). Всъщност, тук се е намирал доиспанският град Тепочтитлан, на мястото на който е построен съвремения град Мексико Сити. Системата от канали e създадена от ацтеките преди 1000 год. и от тях до днес са съхранени около 180 км. Преминаване през района „Кайокан“ с колониалните сгради от 16 век и църквата „Св. Йоан Баптиста”. Връщане в хотела. Нощувка.

  4 ден Мексико Сити: храма на Девата от Гвадалупе, Теотихуакан

  Закуска. Отправяме се към доколумбовото селище Тлателолко, разположено върху хълма Тепейак, където е имало храм на ацтеките, посветен на майката богиня Тонантсин. По-късно той е бил разрушен от испанските конкистадори, а днес върху неговите риуни се издига храма на Девата от Гвадалупе – най-почитаната светица на Мексико, религиозен символ на страната и национално светилище на мексиканците, в чийто живот католицизмът играе определяща роля. Продължаваме към долината Теотихуакан ‒ едно от най-гъсто населените места на земята още отпреди 2000 год. и люлка на няколко индиански култури: теотихуаканци, толтеки и ацтеки. Платото е заобиколено от вулкани и планински върхове, високи от 2,200 м до 5,000 м. По пътя ще спрем да пробваме текила и други местни напитки, да научим всичко за обсидана и значението му в древната култура на теотихуаканците. Разглеждане на религиозния и церемониален център Теотихуакан (ЮНЕСКО), чието име в превод означава „място, където боговете са родени”. Сред най-интересните обекти са пирамидата на Слънцето – най-голямата, двореца на ягуара, двореца на Кецалкоатъл, улицата на смъртта, храма на Пернатия змей и пирамидата на Луната – по- стара от тази на слънцето и посветена на Теотихуакан ‒ богиня на водата, плодородието и плодовитостта, земята и сътворението. Връщане в хотела. Нощувка.

  5 ден Мексико Сити ‒ Тепоцотлан ‒ Гуернавака ‒ Шочикалко ‒Таско

  Закуска. Отпътуване за Тепоцотлан, красив град и дом на мексиканското религиозно изкуство. Посещение на църквата „Св. Францинск”, сега музей с прекрасни колекции и олтари. Отправяме се към Гуернавака, градът на вечната пролет за разглеждане на катедралата от 16 век и двореца на Кортез, завоевателят на Мексико ‒ сега музей на щата Морелос. Предвидено е време за обяд (не е включен) в бутиковия ресторант към хотел „Лас Манянитас” с невероятно красиви градини, в които се разхождат пауни и папагали. Продължаваме за Шочикалко (ЮНЕСКО), древно селище, разположено върху хълм и заобиколено от красива долина. Разцветът му започва след разпада на великите държави в Централна Америка: Теотихуакан, Монте Албан, Паленке и Тикал. Посещение на руините и храма на Пернатия змей - внушителен церемониален център на ацтеките, в който почитали Кецалкоатл (Пернатия змей). Пристигане в Таско (ЮНЕСКО) - един от „вълшебните градове” на Мексико, "световната столица на среброто". Разглеждане на „вълшебните градове” на Мексико, "световната столица на среброто".

   Разглеждане на бароковата катедрала „Санта Приска” (1759 г), прекрасен архитектурен шедьовър, построен със средствата на имигранта Хосе де ла Борда, може би най- богатият човек в света за времето си, благодарение на сребърните мини. Разходка по централния площад, където са домът на Борда и калдъръмените улички с много сувенирни и бижутерски магазини. Нощувка.

  6 ден Таско ‒ Мексико Сити - Канкун

  Закуска. Трансфер до летището в Мексико Сити. Полет за Канкун. Трансфер до хотела. Нощувка.

  7 ден Канкун: Чичен Ица, Ик Кил

  Закуска. Екскурзия с обяд до Чичен Ица (ЮНЕСКО) ‒ главен град на маите, известен с пирамидата на Пернатия змей, Кукулкан, Обсерваторията и най- голямото игрище за местната игра на топка “Пок-та-пок”. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Посещение на сенота Ик Кил – невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера, където може да се къпете. В Юкатан има над 3000 сеноти. За маите те били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на подземния свят. Връщане в Канкун. Нощувка.

  8 ден Канкун

  Свободно време за плаж и почивка. Изхранване на All Inclusive. Нощувка. *По желание, с доплащане ‒ екскурзия до подводния музей в Националния воден парк на Канкун ‒ уникален музей с 475 скулптури и общо 1200 различни конструкции, разположени в различни галерии на дъното на океана. Авторите на творбите, английският скулптор Джейсън Тейлър и още петима мексикански скулптори са обединени от идеята да създадат най- големия и интересен подводен музей на планетата ни, а произведенията им да се превърнат в изкуствени коралови рифове сред тюркоазените води на Мексиканските Кариби. Ще плавате с моторна лодка от аквапарка на Канкун до рифа Пунта Низук, а след това с лодка с прозрачни стени ‒ ще наблюдавате подводния свят и ще видите 7 от уникалните скулптори. На любителите на гмуркане се предоставя необходимото оборудване, за да се насладят на приказния морски свят в рифа. (На място се заплаща пристанищна такса от 10 щ.д.)

  9 ден Канкун

  Свободно време за плаж и почивка. Изхранване на All Inclusive. Нощувка.

  10 ден Канкун

  Свободно време за плаж и почивка. Изхранване на All Inclusive. Нощувка.

  11 ден Канкун - Хавана

  Закуска. Трансфер до летището. Полет до Хавана. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка. *По желание, с доплащане ‒ посещение на Кабаре Тропикана,.един от най-известните нощни клубове в целия свят. В продължение на два часа ще станете свидетели на представление с латино-американски танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас. Включва трансфери с ретро автомобил, спектакъл с предварително резервирано място, ¼ бутилка ром Havana Club Añejo, 1 безалкохолна напитка и коктейл при пристигане. (Тръгване от хотела в 21:00 ч, връщане около 24:00 ч.)

  12 ден Хавана ‒ Варадеро

  Закуска. Панорамна обиколка на Хавана с автобус: Площада на революцията (забележителeн с памет-ниците, изобразяващи емблематични личности от историята на Куба – мемориалът на Хосе Марти, скулпту-рата „До победа“ с лика на революционера Че Гевара и скулптурата на Камило Сиен-фуегос); университетския град и посещение на магазина за пури в хотел „Хавана Либре“. Отправяме се към колониалната част на града по крайбрежния булевард „Малекон“, покрай Централния парк, „Гран Театро” и „Ел Капитоло” – един от символите на Куба. В известния ресторант „Ел Флоридита” може да пробвате прочутия коктейл „Дайкири” (заплаща се на място). Предвидено е време за обяд (заплаща се на място). Следва посещение на Музея на рома, където ще научите всичко за популяр-ната напитка и ще дегустирате "Хавана Клуб". Пешеходно разглеждане на историческия център (ЮНЕСКО) и посещение на четирите основни площада: Катедралния площад, Площада на оръжията, площада "Свети Франциск от Асизи", Стария площад („Плаза Виеха“). Продължаваме по стъпките на Ърнест Хемингуей: в хотел „Амбос Мундос“, ще видите тематичната изложба и стаята, където е живял известният американски писател. Ще посетим и някои от неговите любими места. В популярния бар-ресторант “Ла Бодегита дел Медио” може да пробвате по "Мохито" (заплаща се на място). Трансфер до Варадеро. Настаняване в хотела на база All

  Inclusive (всичко включено в цената). Нощувка.

  13 ден Варадеро

  Свободно време за плаж и почивка. Изхранване на All Inclusive. Нощувка.

  14 ден Варадеро

  Свободно време за плаж и почивка. Изхранване на All Inclusive. Нощувка. *По желание, с доплащане ‒ екскурзия до Трите града (Санта Клара ‒ Тринидад ‒ Сиенфуегос). Отпътуваме към южната част на острова. Кратък престой в ранчото „Парадор Фиеста Кампе-сина”. Пристигаме в Санта Клара ‒ „градът на Че“, последното място, където е пребивавал извест-ният революционер. Разглеждане на площад „Че Гевара” и посещение на Бронирания влак, изпълнявал важна роля по време на кубинската революция. Продължаваме към Тринидад транзитно през град Санти Еспиритос. Обзорна екскурзия на Тринидад (ЮНЕСКО) ‒ един от първите градове, основан от испанците в началото на 16 век. Разглеждаме главния площад, енорийската църква „Св. Троица" с пищния си олтар, богато украсен със скъпоценни камъни и изображения отпреди 300 год. Романтичния музей, който представя колониалното минало на града и е разположен в двореца на граф Брюне, дома на Алфареро, сувенирния пазар и таверната „Кончанчара“, за да пробваме коктейл със същото име, който се приготвя от сока на захарна тръстика, примесен с ром. Продължаваме за Сиенфуегос (ЮНЕСКО) – най-богатият „музей“ под открито небе на неокласически сгради в Карибския басейн. Разположен в приказен залив и охраняван от замъка „Хагуа“, градът е изграден през 1745 г. от францу-зите за защита от набезите на карибските пирати. Обзорна екскурзия с разглеждане на парка „Хосе Марти”, главния булевард „Прадо”, двореца „Вале”. Връщане във Варадеро. (Тръгване от хотела около 06:30 ч.; връщане – около 19:30 ч.)

  15 ден Варадеро ‒ Хавана

  Свободно време. Трансфер до летището. Полет AF 945 от Хавана в 17:30 ч.

  16 ден Париж - София

  В 08:35 ч. кацане в Париж. В 12:35 ч. полет AF 1788 от Париж. Кацане в София 16:15 ч.

   

   

 • Допълнителна информация
 •  

  Цената включва:

  • Самолетни билети с такси: София – Мексико Сити / Хавана – София; Мексико Сити – Канкун и Канкун – Хавана;
  • 14 нощувки в хотели 5*/4*: в района на летището в Париж ‒1 транзитна нощувка със закуска; в Мексико Сити ‒ 3 нощувки със закуски; в Таско ‒ 1 нощувка със закуска; в Канкун ‒ 2 нощувки със закуски и 3 нощувки на база Аll Inclusive; в Хавана – 1 нощувка със закуска; във Варадеро – 3 нощувки база Аll Inclusive;
  • 1 обяд по време на екскурзията до Чичен Ица;
  • Всички трансфери в Мексико и Куба;
  • панорамна обиколка на Мексико Сити и разглеждане на централния площад;
  • посещение на Националния антропологически музей;
  • разходка с лодка по каналите в квартал „Шочимилко“;
  • посещение на храма на Девата от Гвадалупе;
  • екскурзия до Теотихуакан;
  • посещение на Тепоцотлан и Гуернавака;
  • разглеждане руините в „Шочикалко“ и храма на Пернатия змей;
  • разглеждане на Таско и посещение на катедралата „Санта Приска”;
  • целодневна екскурзия с обяд до Чичен Ица и сенота Ик Кил;
  • панорамна обиколка на Хавана, разглеждане на историческата част и посещение на Музея на рома с дегустация на „Хавана клуб”.
  • Медицинска застраховка с покритие от 15 000 щ.д.;
  • Водач преводач от агенцията.

  Цената не включва:

  • Виза за Куба
  • На място се заплащат гранични такси при влизане и напускане на Куба
  • Допълнителни услуги и екскурзии по желание
  • Настаняване в стая с балкон и изглед към океана в хотела в Канкун за 5-те нощувки
  • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи, които се заплащат на място
  • По желание – застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“